Hormonen in balans met Healy apparaat

Hoewel ik de eerste weken flink heb moeten ontgiften en opruimen door de Healy merk ik nu dat kwaaltjes echt beginnen af te nemen. Het meest bijzondere effect vind ik nog wel dat ik inmiddels helemaal geen bioidentieke bijnier- en schildklierhormonen meer neem.

Omdat ik mijn hele leven lang al last heb van hormonen – vooral de vrouwelijke – draaide ik al een paar weken een aantal programma’s hiervoor. Met name het hormoonbalans programma van meridianen of hormonen en menopauze van bioenergetische balans koos ik hiervoor. Na een tijdje merkte ik dat ik rond mijn menstruatie en eisprong minder last had van stemmingswisselingen en slaapproblemen.

Maar ook voelde ik me steeds vaker opgejaagd en zelfs hyper en had het vaak warm. Terwijl mijn traag werkende schildklier hiervoor toch echt vaak zorgde dat ik het juist koud had. Dat was vreemd. Maar ook dat hypere gedrag, het druk doen, het slechtere slapen en de chaos in mijn hoofd vond ik opvallend. Zou ik mezelf soms met dat bijnierschorshormoon, dat een steroide en dus stimulerend hormoon is, overstimuleren?

Ik besloot de proef op de soms te nemen en er gewoon helemaal mee te stoppen. Misschien niet handig zou je denken om ineens helemaal niets meer te nemen, maar mijn gevoel zei dat het kon. Dat pakte wonderwel goed uit. Ik merkte zelfs helemaal niets. Ja, dat ik weer mezelf werd en zelfs nog beter, ik had meer rust dan ooit tevoren! Maar ik heb het nog steeds niet koud en ik ben nog steeds niet overdreven moe. En aangezien ik niks anders ben gaan doen, eten of slikken denk ik toch echt dat de Healy hier verantwoordelijk voor is. Ik vind het in ieder geval opvallend!