Healy helaas ook negatief

Tja, als je journalist bent dan heb je iets met de waarheid, dus wil ik ook eerlijk zijn over iets als het me niet bevalt. Nou, dat is in dit geval de Healy dus. Of beter gezegd: de Healy organisatie. Na weken positief geweest te zijn over alle voordelen die het frequentieapparaat gebracht heeft, wil ik mensen toch ook over de andere kant vertellen.

De organisatie die erachter steekt, vertoont behoorlijke groeistuipen en is nog helemaal lang niet op orde. Zo wacht ik al sinds begin september op antwoord van een(gelukkig niet urgent) probleem. En wat ik doe, hoeveel ik twitter of mail…de vraag blijft onbeantwoord. Dat is niet zo erg omdat het niet zo urgent is, maar het apparaat heeft regelmatig verbindingsproblemen waarbij er ook nauwelijks of te laat gereageerd wordt en je het inmiddels met veel tijd en moeite zelf maar opgelost hebt. Tja, daar vind ik het toch echt een te duur apparaat voor!

Netwerkmarketing als organisatie

Maar erger vind ik de gehele constructie van de organisatie die op basis van Netwerk relatiemarketing werkt, een duur woord voor de vroeger zo verafschuwde pyramideconstructie. Zo las ik bij mijn sponsor toch echt dat ze ik bij iedere vraag bij haar terechtkon en dat ze me zou helpen mijn business op te starten. Maar toen ik aangaf dat mijn Healy niet goed werkte en dat ik nog steeds op antwoord wacht, gaf ze meteen aan dat ze niks voor me kon doen. Toch raar dat iemand dan je aanspreekpunt is. Oh ja, wacht… natuurlijk alleen als er verkocht kan worden. Dan is er volop aandacht. En nee, dat neem ik haar niet zozeer kwalijk, maar wel de organisatorische constructie die achter de Healy zit.

Sponsor kan niks doen

En ja, ook daarvan was ik me vooraf al bewust en liever had ik de Healy niet op die manier gekocht. Ik heb zelf een grote hekel aan die snelle verkooppraatjes die veelal met dit soort constructies meekomt. Maar omdat het de enige manier is en omdat ik het (nog steeds) een fantastisch product vond en vind, besloot ik het apparaat toch te kopen. Ook heb ik eraan gedacht het apparaat zelf actief te gaan verkopen, presentaties te gaan geven en mensen te interesseren, maar daar zie ik nu toch vanaf. Ik kan niet een product verkopen waarbij de organisatie die erachter zit mij zo’n slecht gevoel bezorgt. En als ik dan net als mijn sponsor ook niks voor mijn klanten kan doen, dan vind ik dat alleen maar frustrerend.

Dus een Healy kopen bij mij? Je bent welkom, maar ik vertel je vooraf wel exact alle voor- en nadelen rondom dit product en de organisatie. Zodat je uiteindelijk zelf een bewuste keuze kan maken en weet waarvoor je kiest. En nogmaals, ik vind het Healy apparaat nog steeds geweldig, veelzijdig en enorm uitgebreid in zijn mogelijkheden, maar dit valt me echt enorm tegen. Dus dan weet je dat nu ook;-))